Pegasus Airlines predstavio redovnu avioliniju Istanbul-Sarajevo

    Danas je u Sarajevu održana konferencija za medije na kojoj je menadžment kompanije Pegasus Airlines predstavio redovnu avioliniju Istanbul-Sarajevo koja je uspostavljena 28. februara 2013. godine.
    Gospodin Ali Sabanci, predsjednik kompanije Pegasus Airlines i gospođa Guliz Ozturk, potpredsjednica kompanije, istakli su da je Pegasus utvrdio svoje prisustvo na Balkanu dodavši Sarajevo kao novu destinaciju u regiji:
    “Pegasus Airlines sada pruža usluge na ukupno 68 destinacija u 27 zemalja, a naša linija za Sarajevo je peta destinacija koju pokrivamo na Balkanu. Učinili smo zračni promet pristupačnijim u regiji, šireći našu mrežu letova na Balkan, uz Evropu, Kavkaz i Srednji Istok.”
    Gospodin Sabanci je također naglasio potencijal regije, istaknuvši slijedeće:
    “Vjerujemo u potencijal koji nudi Balkan, te u potencijal i prilike koje postoje za Pegasus na Balkanu, Kavkazu i Srednjem Istoku i koje predstavljaju prioritet za nas. S obzirom na povećan broj turista koji dolaze u Sarajevo i cijelu BiH, vjerujemo da ćemo biti u prilici predstaviti ‘Pegasus način letenja’ što većem broju putnika. Nudimo pristupačne cijene, redovne letove i nove zrakoplove.”
    Pegasus Airlines BH tržište smatraju od posebnog značaja zbog kulturnih i historijskih veza koje vežu Tursku i BiH.
    Budući plan Pegasus Airlinesa je da uvede i svakodnevne letove između Sarajeva i Istanbula. Trenutno letovi iz Sarajeva za Istanbul polaze svakog ponedjeljka, utorka, srijede, četvrtka i nedjelje.